Transparan Cephe Nedir?

Transparan cephe, kabuğun tamamen şeffaf bir cephe oluşturmasını sağlayan bir sistemdir. Bu dış duvarlar; nokta bağlantılı elemanlar içeren cam yüzeyleri belirli bir taşıyıcı sisteme bağlayarak ve son sistemin yükünü taşıyıcı sisteme aktararak çalışırlar. Camın cephelerde kullanımı artmakta, taşıyıcı olarak potansiyelinin geliştirilmesi ve bilgisayar analizi transparan cephe sistemlerinin geliştirilmesini mümkün kılmıştır.

 Şeffaflığın önemli olduğu projelerde “transparan giydirme cephe sistemi” farklı tasarımlara sahip taşıyıcı sistemler kullanarak göz alıcı mimari tasarımlar oluşturmak için kullanılan çerçevesiz bir cam işlemidir.

 Transparan Cephe Sisteminde Camları Taşıyan Ana Yapı;

 Yapının amaca göre kullanımına uygun paslanmaz çelik veya çelik yapı ile statik hesapla elde edilen cam kolon veya gergi çubuğu sisteminden oluşur.

 Bu sistemde cam, taşıyıcı çelik yapıya çift cam veya lamine tek cam ile bağlanır ve çelik yapıya bağlanan paslanmaz çelik bilyeli mafsallarla dört taraftan delinir.

 Dört kenardan geçen cephe pencereleri, paslanmaz çelik bilyeli mafsallarla arka cam brakete mekanik olarak bağlanmıştır. Bu transparan cephe sisteminde cam, lamine tek kat cam veya lamine çift kat cam olarak kullanılabilir.

 Şartname:

 -Güzel ve zengin görsel efektler

 -Modern mimariyi anlamak

 – Sertleştirilmiş tek cam veya lamine çift cam işlevi

 Şeffaf Cephe Sistemlerinin Sınıflandırılması

 Tasarımcı, iç mekanı dışarıya yansıtmayı ve binada daha fazla cam kullanmayı umuyor, bu da perde duvar sisteminde şeffaflığın öne çıkmasını sağlıyor. Sonuç olarak, şeffaf görünüm adı verilen yeni bir öğe ortaya çıktı. Taşıyıcı çelik profiller içeren şeffaf cephe Cephede kullanılan taşıyıcının çelik olduğu şeffaf giydirme duvarlardır. cam perde yüzeyinin arkasındaki çelik destek elemanına aktarın. Çelik profilin kesiti, varsayılan rüzgar, deprem ve cam yüklerine göre hesaplanır.

 Kule İle Şeffaf Cephe

 Kule sistemleri; sadece bir ana kiriş içeren transparan cephe sistemidir Genellikle dairesel kesitli profiller kullanılsa da kare kesitli profiller de kullanılmaktadır. Kule et kalınlığı ve çapı; cam levha ve rüzgar yükü hesaplanarak belirlenir. Burada önemli olan kullanılan çeliğin kalitesidir.

 Kafes Kiriş Destekli Şeffaf Cephe

 Temel olarak taşıyıcı makaslı yapı elemanlarından oluşan şeffaf bir cephe olarak adlandırılır. Temel özelliği, taşıyıcı düzlem veya uzay kafes biçimidir. Uygulama daha çok rüzgar yüklerine maruz kalan yüksek zemin geçişlerinde ve dış duvarlarda kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir